Last van online spam? Gebruik Recaptcha V3

Last van online spam? Gebruik Recaptcha V3

Last van spam? Sofwtare360 installleert recaptcha op uw wordpress website

Google heeft onlangs een nieuwe versie van Recaptcha geïntroduceerd. Deze update maakt het mogelijk dat u niet meer hoeft te bewijzen dat u een robot bent na het invullen van een contactformulier. 

Recaptcha-update treedt slimmer op tegen spambots 

U bent vast wel bekend met de Recaptcha knop bij een online invulformulier. Deze knop is ontwikkeld door Google om spam tegen te gaan. Om te voorkomen dat u heel veel spam mail in uw mailbox krijgt, vraagt Recaptcha of u geen robot bent.  

Bij de eerste versie moest u een woordcode invullen of een rekensom oplossen, en tegenwoordig vraagt Google u vakjes aan te klikken waar verkeersborden of stoplichten vertoond worden. In steeds meer gevallen is het echter al genoeg om een vinkje aan te klikken. Met de nieuwste versie van Recaptcha (V3), die nu beschikbaar is, is de kans nog kleiner dat u zichzelf moet bewijzen. 

Met de verbeterde spamdetectie past Google op de achtergrond allerlei algoritmes toe om te detecteren dat u geen spambot bent. Dat betekent dat zelfs het aanvinken van de ‘Ik ben geen robot’-knop straks voor veel gebruikers niet meer nodig is. Het enige dat u ziet is een button aan de zijkant van de footer die aangeeft dat de website beveiligd is door Recaptcha. Zie voor een voorbeeld het contactformulier op onze website.

Heeft u een wordpress website met een of meer contactformulieren en wilt u overschakelen naar de nieuwste versie van Recaptcha? Neem dan contact op met ons via [email protected]. Wij kunnen u daar absoluut mee helpen. 

Software360